Voorlichting

Coöperatie Deltawind geeft voorlichting over energiebesparing en duurzame energie. Met lezingen, gastlessen en excursies informeren we jong en oud over het nut en noodzaak van duurzame energie. Ook is Deltawind regelmatig gastheer voor bestuurders en omwonenden van toekomstige windparken. Heeft u interesse, neemt u dan gerust contact op via: info@deltawind.nl

Voorlichtingsmateriaal

Met deze handige controlelijst kunt u eenvoudig een aantal energiebesparende maatregelen in uw huis aanbrengen. De lijst is over het algemeen nuttig voor de wat oudere huizen, maar er zitten ook handige tips voor nieuwe huizen tussen.

Deltawind wil bijdragen aan een schoner milieu en een duurzame samenleving. Zelf kunt u ook uw steentje bijdragen. Misschien overbodig, maar wij zetten een aantal praktische tips voor u op een rijtje. Lees hier de besparingstips.

Vragen over windenergie

In het boek ‘Alles in de Wind’ staan twee vragen centraal: waarom windenergie en wat zijn de effecten er van op mens en milieu? Het boek is geschreven in opdracht van ECN, een onafhankelijk onderzoeksinstituut voor energievraagstukken. In het boekwerkje worden tien kritische vragen over windenergie onder de lopen genomen. Het is handig te gebruiken als voorlichtingsmateriaal of bij een spreekbeurt over windenergie voor middelbare scholieren.

Spreekbeurtpakket windenergie

Bent u op zoek naar informatie voor een spreekbeurt over windenergie en hoe een windturbine werkt? Bekijk dan dit informatiepakket, wat Deltawind beschikbaar stelde voor de tentoonstelling ‘Alles in de Wind’ in Het Raad en Polderhuis in Ouddorp. Ook in het boekje “Alles in de Wind” vindt u antwoord op veel vragen die gesteld worden rondom energieopwekking uit wind.

 
 
Duurzaam gedreven Deltawind
@Deltawind1: Deltawind is sponser van de flakkeese akkerranden dit jaar. Monique Sweep vult de zaaimachine. http://t.co/LlNFc9S9fx
1 dag geleden
Bekijk meer tweets
 
Actueel nieuws
Tijdens de belangrijke extra ledenvergadering op 1 april zeiden de leden van Deltawind “Ja” tegen de volgende fase van Windpark Krammer en heetten zij Anne Verhey hartelijk welkom…
Bekijk al het nieuws
 
DeltawindLid worden

Wilt u bijdragen aan de realisatie van duurzame energie op Goeree-Overflakkee en bovendien geld verdienen wanneer het waait? Word dan lid van Deltawind!

Lid worden