Dynamo Deltawind

Dynamo Deltawind Duurzame Challenge en klimaatcollege

Weervrouw Helga van Leur gaf op vrijdag 7 oktober een boeiend klimaatcollege in het kader van Dynamo Deltawind. Een kort verslag van deze avond lees je hier. 

Duurzame Challenge

Op deze avond organiseerde Deltawind voor het eerst een duurzame challenge. Hiermee werden jongeren op Goeree-Overflakkee uitgedaagd om met goede ideeën te komen om hun omgeving te verduurzamen. 

Tijdens de eerste editie van de Duurzame Challenge deden Charlene Hersman en Team Edudelta mee aan de challenge. Charlene Hersman werd de winnaar van de Duurzame Challenge 2016 met haar idee om de pakketpost op het eiland te verduurzamen. Ze won daarmee € 500,-. Ook gaat Deltawind met haar en Team Edudelta in gesprek om te kijken hoe deze duurzame ideeën verder kunnen worden gebracht.   

Duurzame pakketpost

Het duurzame idee waarmee Charlene Hersman de Duurzame Challenge won richt zich op de pakketpost op het eiland. Dit kan volgens haar veel duurzamer. Ze wil dit doen door alle pakketten op centrale plekken op het eiland te verzamelen en deze te verspreiden met elektrische busjes. Zo voorkom je dat er meerdere keren per dag verschillende postbedrijven in vervuilende busjes door de straat rijden. Check hier haar presentatie.

Producten van plastic

Team Edudelta heeft een zelfgemaakte installatie gemaakt waarmee zij afvalplastic willen omzetten in een grondstof. Met hun eigen 3D-printer kunnen zij hier vervolgens diverse producten van maken. Het team is nog wel op zoek naar manieren om veel plastic in te zamelen. Ook zoeken zij iemand die hen kan helpen met het ontwerpen van producten. Bekijk hier hun presentatie of promofilmpje

Heb je een idee om bovenstaande plannen verder te brengen? Of ben je misschien de productontwerper die we zoeken? Stuur dan een e-mail naar koster@deltawind.nl

Team Dynamo Deltawind

Dynamo Deltawind staat voor: activiteiten voor en door de leden en andere geïnteresseerden om meer dynamiek op gang te krijgen rond het thema duurzaamheid. Wil je volgend jaar meehelpen om weer een tof Dynamo Deltawind event te organiseren? Meld je dan aan voor Team Dynamo Deltawind via koster@deltawind.nl. 

Enkele voorbeelden van Dynamo Deltawind activiteiten

 

 
 
Duurzaam gedreven Deltawind
@Deltawind1: ECN onderzoekt hoe grootschalige zon-pv mooie plek krijgt in leefomgeving. https://t.co/47v2M9cjGc
1 dag geleden
Bekijk meer tweets
 
Actueel nieuws
Voor zowel Windpark Blaakweg als Windpark Suyderlandt ontvingen we afgelopen week het bericht dat de SDE+- subsidie is toegekend. Hiermee wordt de basis gelegd voor de verdere…
Bekijk al het nieuws
 
DeltawindLid worden

Wilt u bijdragen aan de realisatie van duurzame energie op Goeree-Overflakkee en bovendien geld verdienen wanneer het waait? Word dan lid van Deltawind!

Lid worden