Meedoen aan zonnedak

Drijvende zonnepanelen bij de Nollestee

Zelf zonne-energie opwekken zonder zonnepanelen op uw eigen dak? Het is mogelijk en heel eenvoudig met het collectieve zonnebassin bij zorgkwekerij De Nollestee in Melissant. Het zonnebassin wordt aangelegd door de Coöperatie Collectieve zonneprojecten Goeree-Overflakkee, een initiatief van Deltawind. U plaatst zelf geen zonnepanelen, maar wekt samen met de andere deelnemers zonne-energie op. Zo draagt u een steentje bij aan het milieu en uw portemonnee.

Aanmelden 

Inschrijfformulier zonneproject de Nollestee

Hoe werkt het? 

Het financiële voordeel is de vrijstelling van energiebelasting over de stroom die u zelf opwekt. In 2018 is de korting ruim € 0,12 per kWh. U koopt certificaten van de zonnecoöperatie. Dit is uw aandeel in het zonnebassin. De coöperatie stelt jaarlijks vast welk deel van de totale productie door uw aandeel wordt geproduceerd. De coöperatie brengt uw energieleverancier daarvan op de hoogte en deze verrekent de vrijstelling met uw energierekening. De certificaten kosten € 335,- per stuk, per certificaat is de korting jaarlijks circa € 35,-. Het beoogde rendement van deze investering ligt op (of net boven) de 4% per jaar.

Deelnemen in het project bij de Nollestee. Er is op het bassin plaats voor 156 zonnepanelen, er worden derhalve 156 certificaten aangeboden om te investeren in zonne-energie. De panelen zijn 270 Wp. De gemiddelde verwachte hoeveelheid energie van één paneel bedraagt ongeveer 250 kWh. Een gemiddeld huishouden verbruikt 3500 kWh, dus met 12 certificaten dekt u 85% van uw verbruik. Maar ook wanneer u minder  certificaten wilt, kunt u meedoen. Het totaal aantal certificaten dat u koopt, is uw aandeel.

Leden van Deltawind krijgen voorrang en vervolgens inwoners van Melissant en voorinschrijvers. In het geval er nog certificaten over blijven, kunnen bewoners van Ouddorp, Stellendam en Dirksland meedoen. U doet al mee vanaf één certificaat. De certificaten zijn onderling verhandelbaar binnen de genoemde dorpen.

Wat maakt dit project bijzonder?

Het gaat hier om “Zon op water”. De zonnepanelen worden op drijvende elementen op het waterbassin van kwekerij de Nollestee gemonteerd. Zon op water wordt nog niet zo vaak toegepast en dit is de eerste keer op Goeree-Overflakkee. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat er geen gif tegen algengroei meer gebruikt hoeft te worden dankzij het wegvangen van het zonlicht. Bovendien blijven de zonnepanelen koeler in de zomer, wat een hogere stroomopbrengst geeft.

Tijdsplanning

Vindt u dit project interessant? Schrijf dan in. De inschrijving opent op 13 juni 2018 en sluit op 9 juli 2018. U kunt bij de inschrijving melden wanneer u vanwege vakantie slecht bereikbaar bent. Wij houden hier rekening mee.
Na sluiting wijst de coöperatie de certificaten toe en ontvangt u bericht over uw aandeel. Bij deze toewijzing ontvangt u een overeenkomst en een factuur. Zodra iedere deelnemer de overeenkomst heeft ondertekend en de factuur betaald, bestelt de coöperatie de installatie. Het streven is om de installatie Eind september/begin oktober te realiseren.

Meer informatie

Inschrijfformulier zonneproject de Nollestee

Veelgestelde vragen 

Folder Zonneproject de Nollestee

Heeft u interesse om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen? Meldt u dan aan en deel uw adresgegevens via zonnedaken@deltawind.nl

 

 

 

 
 
Duurzaam gedreven Deltawind
@Deltawind1: VN-Klimaatpanel: verschil 1,5 en 2 graden opwarming erg groot - https://t.co/RxMnyxwOoM
Bekijk meer tweets
 
Actueel nieuws
De Plaet B.V. heeft deze week de aanvraag voor de SDE+-subsidie ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In de komende periode zal duidelijk worden of deze…
Bekijk al het nieuws
 
DeltawindLid worden

Wilt u bijdragen aan de realisatie van duurzame energie op Goeree-Overflakkee en bovendien geld verdienen wanneer het waait? Word dan lid van Deltawind!

Lid worden