header-windmolen-small.jpg

Cooperatie

Coöperatie Deltawind is één van de grootste lokale coöperaties van Nederland voor wat betreft het opgestelde vermogen aan wind- en zonne-energie.

 

Coöperaties ontstaan waar een wens is die men individueel niet kan realiseren. Door samenwerking wordt een plan of project haalbaar en hebben de individuele leden er ook voordeel bij. Zo is ook Deltawind ontstaan.

 

De coöperatie had op 1 september 2015 ruim 1.850 leden. De leden lenen geld aan de coöperatie om te investeren in projecten. Samen hebben de leden ruim 5 miljoen Euro ingelegd. De leden beslissen gezamenlijk waar dit geld aan besteed wordt.

Deltawind is alleen werkzaam op en rond Goeree-Overflakkee. De coöperatie heeft geen winstoogmerk. Haar doel is een (flinke) bijdrage te leveren aan de productie van duurzaam opgewekte energie en aan een duurzame toekomst voor ons eiland.


De inleg van de leden wordt gebruikt om bij nieuwe projecten te voldoen aan de eisen aan het Eigen Vermogen, die banken of andere mede-investeerders stellen. Met het eigen vermogen wordt het mogelijk grote projecten te realiseren.
 
 
Duurzaam gedreven Deltawind
@Deltawind1: ECN onderzoekt hoe grootschalige zon-pv mooie plek krijgt in leefomgeving. https://t.co/47v2M9cjGc
1 dag geleden
Bekijk meer tweets
 
Actueel nieuws
Voor zowel Windpark Blaakweg als Windpark Suyderlandt ontvingen we afgelopen week het bericht dat de SDE+- subsidie is toegekend. Hiermee wordt de basis gelegd voor de verdere…
Bekijk al het nieuws
 
DeltawindLid worden

Wilt u bijdragen aan de realisatie van duurzame energie op Goeree-Overflakkee en bovendien geld verdienen wanneer het waait? Word dan lid van Deltawind!

Lid worden