Gemeenteraad stemt in met plannen opschaling Windpark Piet de Wit

Gemeenteraad stemt in met plannen opschaling Windpark Piet de Wit

De gemeenteraad van Goeree-Overflakkee heeft afgelopen donderdag ingestemd met het wijzigen van het bestemmingsplan voor de vervanging van Windpark Piet de Wit. 25 raadsleden stemden voor, 3 stemden tegen.

Het huidige windpark van twaalf turbines wordt vervangen door zeven hogere turbines met een tiphoogte van minder dan 150 meter. Om dit te kunnen realiseren moest het bestemmingsplan worden gewijzigd en was er een verklaring van geen bedenkingen nodig vanuit de gemeenteraad. Met deze vergunning kunnen initiatiefnemers Promill B.V. en Coöperatie Deltawind aan de slag om de volgende stappen in dit project te zetten.

Hoe nu verder?

Voor de projectontwikkelaars is één van die volgende stappen het aanvragen van de subsidie (SDE). De turbinekeus en het regelen van de netaansluiting komen eveneens aan de orde in de komende periode. Tot slot kan er een begin worden gemaakt met het regelen van de financiering en het sluiten van een stroomcontract.

Windpark Piet de Wit II

Na de vervanging van Windpark Piet de Wit II staan er zeven in plaats van 12 turbines in het gebied. De verwachting is dat er hiermee de huidige jaarproductie van 40 miljoen kWh minimaal kan worden verdubbeld. Windpark Piet de Wit is eigendom van Coöperatie Deltawind en Promill b.v.

Deze pagina delen

Terug naar het nieuwsoverzicht

 
 
Duurzaam gedreven Deltawind
@Deltawind1: Gemeenteraad stemt in met plannen opschaling Windpark Piet de Wit.https://t.co/XInmju8JnG
1 week geleden
Bekijk meer tweets
 
DeltawindLid worden

Wilt u graag bijdragen aan de realisatie van duurzame energie op Goeree-Overflakkee en bovendien geld verdienen wanneer het waait?

Lid worden
 
DeltawindLid worden

Wilt u bijdragen aan de realisatie van duurzame energie op Goeree-Overflakkee en bovendien geld verdienen wanneer het waait? Word dan lid van Deltawind!

Lid worden