Gemeenteraad stemt in met uitbreiding windlocatie Battenoord

Gemeenteraad stemt in met uitbreiding windlocatie Battenoord

De gemeenteraad van Goeree-Overflakkee heeft afgelopen donderdag ingestemd met de uitbreiding van ‘Windlocatie Battenoord’ met zes windturbines. 17 raadsleden stemden voor, 11 stemden tegen de uitbreiding.

Na veel gesprekken, berichten en debatten is op donderdag 28 september door de gemeenteraad besloten om medewerking te verlenen aan de wijziging van het bestemmingsplan. Inmiddels hebben beide nieuw te ontwikkelen windparken in het gebied, Windpark Suyderlandt en Windpark Blaakweg, de vergunning verkregen, Deltawind en Peijnenburg B.V. voor Windpark Suyderlandt, Deltawind en Eneco voor Windpark Blaakweg. Bij beide windparken gaat het om 3 turbines.

Hoe nu verder?

De initiatiefnemers hebben de subsidieaanvraag (SDE) ingediend. De verwachting is dat we eind dit jaar uitsluitsel hebben over het wel of niet toekennen van de subsidie. Nu duidelijk is geworden hoeveel turbines er gebouwd mogen worden kunnen we verder gaan met het uitwerken van de plannen :turbinekeus en netaansluiting, en in een later stadium ook financiering en stroomcontract. Ook gaan wij als initiatiefnemers de komende maanden in gesprek met de direct omwonenden. Hierbij zal het vooral gaan over de exacte invulling van de beide locaties en de gevolgen hiervan voor de directe omgeving. 

In lokale handen

Coöperatie Deltawind begrijpt dat meerdere omwonenden teleurgesteld zijn over dit besluit. Als Deltawind hebben we er echter altijd naar gestreefd zoveel mogelijk windturbines in handen van inwoners van Goeree-Overflakkee te krijgen. Wanneer Deltawind zich  had teruggetrokken zouden, naar onze inschatting, de windturbines er gewoon komen, maar dan door andere ontwikkelaars.  

Deze pagina delen

Terug naar het nieuwsoverzicht

 
 
Duurzaam gedreven Deltawind
@Deltawind1: Hoofdlijnen Klimaatakkoord: 18 tot 24 gigawatt windenergie in 2030. https://t.co/WfbCuUwkKV
4 dagen geleden
Bekijk meer tweets
 
DeltawindLid worden

Wilt u graag bijdragen aan de realisatie van duurzame energie op Goeree-Overflakkee en bovendien geld verdienen wanneer het waait?

Lid worden
 
DeltawindLid worden

Wilt u bijdragen aan de realisatie van duurzame energie op Goeree-Overflakkee en bovendien geld verdienen wanneer het waait? Word dan lid van Deltawind!

Lid worden