Ledenaantal Deltawind groeit door

Ledenaantal Deltawind groeit door

Ook in 2017 is het ledenaantal van Coƶperatie Deltawind gegroeid. Eind 2016 had de coƶperatie 2201 leden. Een jaar later zijn dit 2398 leden. Een toename van 197 leden.

Meer aanmeldingen dan opzeggingen

In 2017 hebben 264 leden zich aangemeld om lid te worden van Coöperatie Deltawind. 49 leden hebben hun lidmaatschap opgezegd. Er zijn in 2017 meer opzeggingen dan in andere jaren. Gemiddeld zeggen per jaar 25 leden hun lidmaatschap op. Sommige doen dit vanwege een verhuizing of overlijden. In het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat niet iedereen blij was met de keuze van Deltawind om de ontwikkeling van de windparken Suyderlandt en Blaakweg door te zetten. Bij de leden die ons hierover aanspraken merkten we dat er veel misverstanden zijn over het proces. Zo begreep niet iedereen dat de gemeente Goeree-Overflakkee zelf de locatie heeft aangewezen waar windturbines mogen worden geplaatst. Ook is bij velen niet duidelijk dat, indien Deltawind zich terug zou trekken, de turbines er zeer waarschijnlijk gewoon zouden komen. 

Ledenlening

Leden van Deltawind lenen geld uit aan de coöperatie. Zo maken we samen duurzame projecten mogelijk. In 2017 is er totaal € 775.712 aan ledenleningen bijgestort.  Leden ontvangen over hun lening een rente die wordt gebaseerd op de Windex (een maatstaf voor de hoeveelheid wind in een jaar). 2017 was geen geweldig windjaar, maar wel een stuk beter dan 2016. Ter vergelijking: In 2016 was de Windex 80. In 2017  is deze index vastgesteld op 91, waardoor het rentepercentage over 2017 uitkomt op 5,46%. De rente zal uiterlijk in maart 2018 worden uitbetaald.      

Deze pagina delen

Terug naar het nieuwsoverzicht

 
 
Duurzaam gedreven Deltawind
@Deltawind1: Hoofdlijnen Klimaatakkoord: 18 tot 24 gigawatt windenergie in 2030. https://t.co/WfbCuUwkKV
Bekijk meer tweets
 
DeltawindLid worden

Wilt u graag bijdragen aan de realisatie van duurzame energie op Goeree-Overflakkee en bovendien geld verdienen wanneer het waait?

Lid worden
 
DeltawindLid worden

Wilt u bijdragen aan de realisatie van duurzame energie op Goeree-Overflakkee en bovendien geld verdienen wanneer het waait? Word dan lid van Deltawind!

Lid worden