SDE+-subsidie voor Windpark Blaakweg & Suyderlandt

SDE+-subsidie voor Windpark Blaakweg & Suyderlandt

Voor zowel Windpark Blaakweg als Windpark Suyderlandt ontvingen we afgelopen week het bericht dat de SDE+- subsidie is toegekend. Hiermee wordt de basis gelegd voor de verdere financiering van beide windparken.

Ook is te melden dat er zoals verwacht juridische procedures zijn opgestart tegen de verleende vergunning voor de bouw van beide windparken. De eerste rechtszittingen zullen begin april gaan plaatsvinden. Zolang de vergunningen juridisch worden aangevochten vinden er geen bouwactiviteiten plaats.

Over het project:

De ontwikkeling van beide windparken is gesitueerd daar waar de N59 de Grevelingendam bereikt. Het windpark bestaat uit twee deelgebieden: Windpark Suyderlandt aan de zuidzijde, waar 3 turbines parallel aan de dijk worden gesitueerd, en Windpark Blaakweg, met 3 turbines parallel aan de bestaande rij van Battenoert. Coöperatie Deltawind en Eneco zijn hier de ontwikkelaars, Windpark Suyderlandt ontwikkelt Deltawind in samenwerking met Peijnenburg BV.

 

Deze pagina delen

Terug naar het nieuwsoverzicht

 
 
Duurzaam gedreven Deltawind
@Deltawind1: Hoofdlijnen Klimaatakkoord: 18 tot 24 gigawatt windenergie in 2030. https://t.co/WfbCuUwkKV
Bekijk meer tweets
 
DeltawindLid worden

Wilt u graag bijdragen aan de realisatie van duurzame energie op Goeree-Overflakkee en bovendien geld verdienen wanneer het waait?

Lid worden
 
DeltawindLid worden

Wilt u bijdragen aan de realisatie van duurzame energie op Goeree-Overflakkee en bovendien geld verdienen wanneer het waait? Word dan lid van Deltawind!

Lid worden