Verantwoording

Deltawind staat voor:

Dit onder het motto: wie tegen de windturbines aan kijkt mag er ook van profiteren.

Wat gebeurt er als we niet investeren in een beter milieu?

De westerse wereld heeft een levensstandaard die niet vol te houden is. Met onze consumptie putten we de aarde snel uit. Onze kinderen zullen hier al last van krijgen. We kunnen hopen dat er nieuwe technologieën komen die dat probleem oplossen, maar wij vinden die gok onverantwoord. Wij vinden dat we NU moeten handelen.

Een van de belangrijkste grondstoffen is aardolie met name voor de fabricage van plastics. Maar we stoken die hoogwaardige grondstof nu op. Dat moet stoppen, want het einde van gemakkelijke vindplaatsen is in zicht. Om die reden produceert Deltawind duurzaam opgewekte energie en bevorderen wij efficiënt energieverbruik. Het verbranden van fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en aardgas leidt daarnaast tot CO2 uitstoot. De snelheid van de huidige klimaatveranderingen en de toename van CO2 in de atmosfeer hebben een relatie met elkaar. Terugdringen van de verdere toename van CO2 in de atmosfeer is ons tweede doel.

Wat is de beste manier om wat aan het milieu te doen?

Het is slim om vooral te investeren in milieu maatregelen die én het maximale milieueffect sorteren én geld opleveren. Met dat geld kunnen dan weer nieuwe investeringen worden gedaan. Zo is de coöperatie in de loop van haar bestaan gegroeid. Wind op land is op dit moment nog een van de goedkoopste en meest rendabele manieren om schone energie op te wekken.

Hoe zeker weet je dat je ook op langere termijn geen grote risico's loopt?

Investeren in windenergie geeft een goed voorspelbaar rendement. De kosten en de opbrengsten zijn goed te voorspellen. Maar er zijn wel degelijk risico's: zo is de lage energieprijs een aspect waar terdege rekening mee moet worden gehouden. De coöperatie maakt steeds gebruik van de beste kennis uit de markt om risico's in te kunnen schatten en zo mogelijk te beperken of te beheersen.

 
 
Duurzaam gedreven Deltawind
@Deltawind1: RT @windparkkrammer: Inmiddels zijn 9️⃣ Krammerturbines helemaal af! Op de luchtfoto hieronder zijn er 8 te zien!Foto: Sky Pictures https…
11 uur geleden
Bekijk meer tweets
 
Actueel nieuws
In de eerste week van 2018 is in één windturbine van Windpark Piet de Wit een generator defect gegaan. Door het snelle en adequate handelen van Bettink Service Team was de turbine…
Bekijk al het nieuws
 
DeltawindLid worden

Wilt u bijdragen aan de realisatie van duurzame energie op Goeree-Overflakkee en bovendien geld verdienen wanneer het waait? Word dan lid van Deltawind!

Lid worden