image

COÖPERATIE DELTAWIND

info@deltawind.nl
T 0187 - 470 544

Postadres

Postbus 311
3240 AH Middelharnis

Bezoekadres

Boezemweg 13X
3255 MC Oude-Tonge

Na onze oproep voor de thuisbatterij opnieuw een innovatief product waarvoor we op zoek zijn naar leden die hun woning beschikbaar willen stellen voor een proef. Het betreft infrarood vloerverwarming. Infrarood panelen worden steeds meer toegepast in woningen. In geval van infrarood vloerverwarming gaat het om dunne matten die, net als de bekende elektrische vloerverwarming, onder vloerbedekking komt te liggen. Als u op zoekt ben naar een andere manier van uw huis verwarmen dan de traditionele CV ketel en daarbij vloerverwarming wilt laten leggen, kunt u zich aanmelden. We gaan dan samen met u kijken of uw woning geschikt is als proefwoning.

image

Waarom deze proef?
Infrarood vloerverwarming is de basis van een totaalconcept om gasloos je huis te verwarmen. De belofte is dat de totale kosten van verbruik, onderhoud en eventuele aanvullende isolatiemaatregelen goedkoper zijn dan bij een warmtepomp. Zo zijn er minder isolatiemaatregelen nodig en is het infraroodsysteem goedkoper in aanschaf en onderhoud dan bijvoorbeeld een lucht-water warmtepomp. Deze proef is bedoeld om dat in de praktijk te onderzoeken. Uw bestaande verwarming wordt ook nog niet weggehaald.
Met de kennis en ervaring van de proef kunnen we (als Deltawind) vervolgens kijken om het totaalconcept aan te bieden, abonnement. Warmte als een service. Door een abonnement kunnen ook mensen met minder eigen geld geholpen worden om te verduurzamen is de gedachte. Kijk voor aanvullende informatie over de werking in deze folder  en de website Greenwinner.

Hoe pakken we het aan?
Wanneer u zich meldt als geïnteresseerde, ontvangt u een formulier om uw huis al vast te inventariseren. We organiseren een bijeenkomst met alle potentiële deelnemers om met elkaar de proef verder uit te werken. De geschikte woningen worden uitgebreid geïnventariseerd. We stellen vast wat er moet gaan gebeuren en welke woningen uiteindelijk proefwoning worden. Graag willen we de geïnteresseerden daar bij betrekken zodat we gezamenlijk kunnen leren en creëren. In beginsel zijn er, juist vanwege deze pilot, geen specifieke eisen aan de woning. We maken afspraken over de financiële bijdrage die Deltawind levert omdat het een proef. Op basis van een definitieve aanpak beslist Deltawind of ze de proef wil doorzetten. We stellen een overeenkomst op en u tot slot beslist u of u mee wilt doen.

Randvoorwaarden voor u
Startpunt is dat uw woning wordt uitgerust met infrarood vloerverwarming. Dit betekent dat uw bestaande vloer verwijderd wordt. De exacte implicaties voor uw woning zoals welke kamers, aanpassen van plinten, deuren etc. brengen we van te voren met u in kaart. U gaat meewerken aan het onderzoek zoals interviews over drijfveren en ervaringen en beschikbaar stellen van gebruikersgegevens. U bent bereid anderen toe te laten in uw huis om deze verwarming te laten ervaren. Hoe de proef er exact uit gaat zien en hoe lang deze gaat duren willen we samen met de geïnteresseerden gaan vast stellen.

Disclaimer
Zoals u leest is het geen kant en klare proef. De precieze invulling bepalen we met de deelnemers het voorjaar. Vervolgens wordt deze definitieve aanpak voorgelegd aan de Focusgroep Innovatie die het bestuur zal adviseren. Hierbij kijken ze onder andere of de proef de opschaalbaarheid, de duurzaamheidsimpact en het verdienmodel voldoende inzichtelijk maakt voor het Warmte als een service totaalconcept. Het bestuur beslist over doorgang van de proef.terug naar overzicht
up