image

Met ons vervoer verbruiken we dagelijks enorm veel energie en vervuilen we de lucht. Als Coöperatie Deltawind leveren we daarom graag een bijdrage om het vervoer op het eiland te verduurzamen. Zo zijn we een van de initiatiefnemers van de Goederenhub Goeree-Overflakkee (GHGO). Met dit initiatief willen we het goederenvervoer op het eiland schoner en efficiënter maken. Hier lees je meer over ons initiatief rondom duurzaam vervoer.

GHGO

In 2016 is door Deltawind een wedstrijd georganiseerd voor duurzame ideeën, de Green Challenge. Charlene Hersman pitchte daar haar idee voor duurzaam pakketvervoer en won de eerste prijs. Zij constateerde dat er iedere dag vele dieselbusjes haar straat in rijden die allemaal één pakje komen brengen.

Dat kan beter en daarom zijn we een van de initiatiefnemers van de Goederenhub Goeree-Overflakkee (GHGO). Met veel enthousiasme is in januari 2020 begonnen aan het elektrisch goederenvervoer op Goeree-Overflakkee (GHGO). ​Ondanks een succesvol -maar verliesgevend- eerste jaar is besloten het initiatief voorlopig stop te zetten. Omdat de markt er nog niet rijp voor is, zo blijkt na aanvullend onderzoek.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op www.ghgo.nl

 

 

 

 

Personenvervoer en goederentransport zijn verantwoordelijk voor 21% van de totale CO2-uitstoot van Nederland.

up