image

Met ons vervoer verbruiken we dagelijks enorm veel energie en vervuilen we de lucht. Als Coöperatie Deltawind leveren we daarom graag een bijdrage om het vervoer op het eiland te verduurzamen. Met veel enthousiasme is in januari 2020 begonnen aan het elektrisch goederenvervoer op Goeree-Overflakkee (GHGO). Ondanks een succesvol -maar verliesgevend- eerste jaar is besloten het initiatief voorlopig stop te zetten. Omdat de markt er nog niet rijp voor is, zo blijkt na aanvullend onderzoek.

Duurzaam pakketvervoer

image

In 2016 is door Deltawind een wedstrijd georganiseerd voor duurzame ideeën, de Green Challenge. Charlene Hersman pitchte daar haar idee voor duurzaam pakketvervoer en won de eerste prijs. Zij constateerde dat er iedere dag vele dieselbusjes haar straat in rijden die allemaal één pakje komen brengen.

Dat kan beter en daarom zijn we een van de initiatiefnemers van de Goederenhub Goeree-Overflakkee (GHGO). Met veel enthousiasme is in januari 2020 begonnen aan het elektrisch goederenvervoer op Goeree-Overflakkee (GHGO). ​Ondanks een succesvol -maar verliesgevend- eerste jaar is besloten het initiatief voorlopig stop te zetten. Omdat de markt er nog niet rijp voor is, zo blijkt na aanvullend onderzoek.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op www.ghgo.nl

Meer weten over GHGO?

Kijk dan op de de website.

 

up