image

Coöperatie Deltawind organiseert in de komende periode verschillende online workshops over verduurzaming in jouw eigen woning. Waar moet je op letten bij isoleren? Welke duurzame verwarmingsbron is voor jouw woning een optie? En nog veel meer actuele thema’s komen aan bod. Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen. Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende workshops en kun je je inschrijven verschillende data.

image

Inschrijven voor diverse online workshops is mogelijk zodra de nieuwe data bekend zijn.

Alle workshops zijn gratis te volgen. Inschrijven is wel noodzakelijk. Jouw gegevens worden alleen gebruikt om het aantal deelnemers te registreren. (Maximaal 25 deelnemers per workshop, bij meer belangstelling worden er mogelijk extra workshops georganiseerd). Als deelnemer ontvang je per post een informatieve handleiding over het verduurzamen van jouw woning. 

Data workshops

Nieuwe data voor online workshops volgen in de komende periode.

Privacyverklaring

Coöperatie Deltawind organiseert in de komende periode verschillende online workshops over verduurzaming in jouw eigen woning. Waar moet je op letten bij isoleren? Welke duurzame verwarmingsbron is voor jouw woning een optie? En nog veel meer actuele thema’s komen aan bod. Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen. Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende workshops en kun je je inschrijven voor verschillende data.

ZONNEPANELEN

image

Na deze workshop ben je  volledig op de hoogte van de basisprincipes van zonnepanelen en weet je welke soorten panelen en omvormers er bestaan.

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken van de Nederlandse daken en uit het landschap. Dat is logisch, want het rendement van een zonnepaneel is vele malen hoger dan van spaargeld dat op de bank staat. Na aanschaf verdien je de investering in zonnepanelen binnen een jaar of acht terug.

Deze workshop duurt 1.5 uur. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Oriëntatie van uw woning of bijgebouw;
 • Soorten panelen en vermogens;
 • Omvormers en optimizers;
 • Montagemanieren voor verschillende daken;

Isoleren en ventileren

image

Na deze workshop ben je volledig op de hoogte van de basisprincipes van isoleren en ventileren van bestaande woningen.

Het na-isoleren van oudere woningen is in veel gevallen mogelijk. Waar moet je op letten? Wat is er te koop? Waar moet je beginnen? Wat is het eindplaatje waar je naar toe werkt? Kan ik mijn investering terugverdienen door een lagere energierekening? Wat geeft extra comfort? Hoe zorg ik dat mijn woning minder CO2 uitstoot?

Deze en nog meer vragen gaan we behandelen tijdens deze 1.5 uur durende workshop. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Hoe zit jouw woning in elkaar;
 • Wat kan je isoleren;
 • Soorten isolatie en manieren;
 • Ventileren voor een gezond binnenklimaat;
 • Terugverdientijd in het algemeen.

Duurzaam verwarmen

image

Na deze workshop ben je goed op de hoogte van de basisprincipes van het verwarmen van een huis en ken je de alternatieven voor een cv-ketel.

Als in 2050 alle woningen in Nederland verwarmd moeten worden zonder aardgas wat zijn nu dan de oplossingen die er al zijn? Wat kan ik nu al doen om hier op voorbereid te zijn? Als mijn cv-ketel morgen kapot gaat welke alternatieven zijn er dan. Wat moet er aan mijn huis veranderen als ik op een andere manier wil gaan verwarmen? Mijn warmwater komt nu ook van de cv-ketel. Hoe krijg ik nog warmwater als er geen aardgas meer is? Wat is eigenlijk een warmtepomp? Wanneer kan deze in mijn huis worden geplaatst?

Deze workshop duurt 1.5 uur. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Aanpassingen aan de woning bij anders verwarmen;
 • Verschillende manieren van verwarmen;
 • Werking van een hybride cv-ketel;
 • Werking van een warmtepomp;
 • Stappenplan om zelf naar een aardgasvrije woning te gaan.

Hulp nodig van een energiecoach?

Hulp van een Energiecoach
up