image

COÖPERATIE DELTAWIND

info@deltawind.nl
T 0187 - 470 544

Postadres

Postbus 311
3240 AH Middelharnis

Bezoekadres

Boezemweg 13X
3255 MC Oude-Tonge

Doordat we steeds meer duurzame energiebronnen gebruiken, wordt energieopslag steeds belangrijker. Want, wat doen we als het niet waait en de zon niet schijnt? Deltawind onderzoekt daarom of en op welke manier het mogelijk is om energieopslag toe te passen bij Windpark Krammer.

OPSLAG

Wat wil Deltawind hiermee?

Op het elektriciteitsnet wordt permanent de balans bewaard tussen opwek en verbruik. De opwek van duurzame energie vormt daarbij een uitdaging, want wind en zon zijn niet regelbaar. Daarom is opslag van elektriciteit een belangrijke uitdaging bij de verduurzaming van ons elektriciteitsverbruik. Deltawind wil hier in het groot aan bijdragen, maar de wijze waarop is nog niet zo gemakkelijk vast te stellen.

Wat doen we op dit moment?

We onderzoeken samen met coöperatie Zeeuwind, bij ons gezamenlijke windpark Krammer, welke vorm nuttig, betaalbaar en milieuverantwoord is. De kosten van elektriciteit zijn zo laag dat opslag al snel te duur is. De lithium-ion batterij is een beproefd concept, maar weer niet zo milieuvriendelijk.

Waar hebben we jou voor nodig?

Opslag thuis is ook een optie. Misschien heb jij thuis ervaring die je met de leden wilt delen? Meld je dan via info@deltawind.nl.

BESPAAR TIP

Vervang uw standaard douchekop door een waterbesparende douchekop, dat scheelt u 20% op warm water én energiekosten.

up