image

COÖPERATIE DELTAWIND

info@deltawind.nl
T 0187 - 470 544

Postadres

Postbus 311
3240 AH Middelharnis

Bezoekadres

Boezemweg 13X
3255 MC Oude-Tonge

Coöperatie Deltawind heeft ruim 2275 leden (oktober 2020) . Samen bouwen we aan een duurzame toekomst voor ons eiland. Onze leden kunnen financieel participeren, in de coöperatie of in onze duurzame projecten. Hiervoor geven we periodiek obligaties uit, zowel in de coöperatie als in de windparken.

Leden van Deltawind kunnen tot 1 november obligaties in de coöperatie kopen! Lees hieronder de spelregels.

De uitgifte bedraagt € 500.000. Dit zijn 5.000 Obligaties van € 100.

Financiële informatie over deze uitgifte en de coöperatie vind je in dit Informatiedocument. De Obligatievoorwaarden zijn gelijk aan eerdere uitgiften.  Deze kun je hier lezen.

Wat zijn de spelregels?

De obligaties zijn alleen beschikbaar voor leden van Deltawind. U kunt zich tot en met dinsdag 27 oktober aanmelden als lid. Daarna kunt u nog steeds lid worden, maar omdat uw aanvraag voor het lidmaatschap niet op tijd afgerond kan worden voor de sluitingstermijn van de obligatie-uitgifte kunt u dit jaar GEEN obligaties aanschaffen. Wel kunnen nieuwe leden op een wachtlijst worden geplaatst. U wordt dan aangeschreven als er weer obligaties beschikbaar zijn. 

Heb je interesse, maar ben je nog geen lid? Dan kun je je hier aanmelden voor het lidmaatschap. Je betaalt eenmalig € 50 entreegeld, maar alleen wanneer je ouder bent dan 18 jaar. Aspirant-leden zijn vrijgesteld van entreegeld.

Als voorwaarde voor het lidmaatschap geldt dat je woont op Goeree-Overflakkee of dat je eigenaar bent van een vakantieverblijf op ons mooie eiland.
Wij verwerken jouw aanmelding voor het lidmaatschap zo snel mogelijk en sturen je een factuur voor het entreegeld. Pas nadat wij jouw betaling hebben geregistreerd, ben je lid en geven wij jou toegang tot je eigen ledenportaal. Daar kun je inschrijven op de obligatie-uitgifte.

Er gelden maxima aan de hoogte van een obligatieportefeuille bij Coöperatie Deltawind. Ben je 18 jaar of ouder, dan mag je maximaal 50 Deltawind Obligaties in je bezit hebben. Ben je jonger dan 18 jaar dan is 10 Deltawind obligaties het maximum.

Deltawind rekent eenmalig 1,5% emissiekosten, Anders gezegd: bij aankoop van één obligatie betaal je € 1,50 voor de transactie, registratie en verdere administratie gedurende de hele looptijd.

Tot wanneer kun je inschrijven?

De uitgifte van Obligaties Deltawind 2021 opent op 15 oktober. Inschrijven kan tot 1 november 2020, dan sluit de uitgifte en worden de inschrijvingen verwerkt. De obligatie-uitgifte is rentedragend vanaf 1 december 2020.

Hoeveel rente ontvang je over Deltawind Obligaties?

Over de obligaties in de coöperatie wordt jaarlijks rente uitbetaald. De ledenvergadering beslist over het rentepercentage. In principe bedraagt deze 6% gecorrigeerd met de windex, een getal dat aangeeft hoeveel het werkelijk heeft gewaaid. De looptijd van deze obligaties is oneindig. Je kunt op ieder moment verzoeken tot terugbetaling van het ingelegde geld. In de meeste gevallen kan dit onmiddellijk gehonoreerd worden. Lees hierover meer in de voorwaarden.

 

De voorwaarden van obligaties in coöperatie vind je hier

Voorwaarden

MEER INFORMATIE OVER OBLIGATIES?

U kunt uw vraag stellen via
info@deltawind.nl

up