image

COÖPERATIE DELTAWIND

info@deltawind.nl
T 0187 - 470 544

Postadres

Postbus 311
3240 AH Middelharnis

Bezoekadres

Boezemweg 13X
3255 MC Oude-Tonge

Coöperatie Deltawind heeft zeventien windturbines verdeeld over vier locaties. Daarnaast zijn we samen met Coöperatie Zeewind de initiatiefnemer van Windpark Krammer, het grootste burgerinitiatief uit de regio. In de komende jaren ontwikkelt Deltawind nog drie windparken. Op deze pagina kun je hier meer over lezen.

WINDPARK BATTENOERT

Windpark Battenoert was het eerste windpark van de coöperatie en werd in 1996 gebouwd. De 7 turbines waren na negentien jaar toe aan vervanging. Dit omdat ze, vanwege de ouderdom, vaker storingen gaven maar ook omdat op dezelfde locatie met nieuwe turbines vier keer zoveel energie opgewekt kan worden. Van mei 2015 – maart 2016 heeft de opschaling plaatsgevonden. Er staan nu 4 turbines van 3,05 MW, die 40 miljoen kWh per jaar opwekken, voldoende voor ruim 16.000 huishoudens. (Milieucentraal; gemiddeld stroomverbruik 2500 kWh)

WINDPARK KRAMMER

Windpark Krammer is het grootste burgerinitiatief van Nederland. De ruim 4000 leden van de coöperaties Zeeuwind en Deltawind hebben het initiatief genomen om dit windpark op en rondom de Krammersluizen te ontwikkelen. Het park zal voldoende energie produceren om ruim 100.000 huishoudens van groene stroom voorzien

Check voor meer informatie:
www.windparkkrammer.nl

WINDPARK BLAAKWEG

Windpark Blaakweg is een van de twee windparken in het plaatsingsgebied rondom Windpark Battenoert. Er zijn 3 windturbines geplaatst, achter de bestaande lijn van Windpark Battenoert, die samen een vermogen hebben van ongeveer 10.8 MW. Deltawind werkt in dit project samen met Eneco B.V., het eigendom is 50:50 verdeeld.

WINDPARK PIET DE WIT II

Het bestaande Windpark Piet de Wit is vervangen door nieuwe, grotere turbines. We noemen dat opschalen.  Na de opschaling zijn er zeven hogere windturbines terugkomen voor de twaalf turbines. Het vermogen van dit windpark is na de opschaling 32.4 MW en daarmee wekken we per jaar ca. 87.500 MWh op, genoeg schone energie voor zo’n 35.000 huishoudens. Deltawind werkt in dit project samen met Promill BV, volgens een verdeling van 50/50.

WINDPARK SUYDERLANDT

Windpark Suyderlandt is gerealiseerd aan de zuidrand van het eiland, ten oosten van Windpark Battenoert in de polder nabij Oude-Tonge. Ook hier zijn drie turbines gebouwd die een totaal vermogen hebben van 10.8 MW. Deltawind werkt in dit project samen met Peynenburg b.v., eveneens 50:50.

EEN WINDTURBINE VAN 3 MW VOORKOMT IEDER JAAR DE UITSTOOT VAN BIJNA 4.000 TON CO2

up