image

COÖPERATIE DELTAWIND

info@deltawind.nl
T 0187 - 470 544

Postadres

Postbus 311
3240 AH Middelharnis

Bezoekadres

Boezemweg 13X
3255 MC Oude-Tonge

We zijn in Nederland op weg naar een nieuw energiesysteem van duurzaam en lokaal opgewekte energie: de energietransitie. Dat vraagt om een betrokken team dat thuis is in de snel veranderende wereld van energie.

HET BESTUUR

Het bestuur werkt volgens het monistische bestuursmodel. De dagelijkse leiding van het bedrijf ligt in handen van 2 uitvoerende bestuursleden. Het niet-uitvoerend bestuur bestaat uit 5 leden (op dit moment 2 vacatures), die als taak hebben de belangen van de leden te vertegenwoordigen, beleid en strategie mede te bepalen en toezicht uit te oefenen op de uitvoerende bestuurders. De bestuursleden zijn gekozen door de leden. Ieder bestuurslid heeft één of meer portefeuilles. Hieronder stellen zij zich aan je voor.

 • image

  JAN MAARTEN VAN DER STEEN

  Portefeuilles:

  Plaatsvervangend Voorzitter, Niet Uitvoerend Bestuur- Innovatie en Duurzaamheid

  Sinds 2018 woon ik op Flakkee, omdat mijn nieuwe liefde( inmiddels mijn lieve vrouw),  hier al woonde. In het dagelijks leven ben ik  als waterbouwkundige werkzaam in een bedrijf dat materialen produceert en levert in de weg en waterbouw sector. Als leverancier zijn wij betrokken bij zowel grote projecten als bijvoorbeeld de verbeterde Afsluitdijk, tot kleinere werken zoals bv. de funderingen waarop de kranen staan voor de bouw van windmolens.  Al snel na de verhuizing naar Flakkee ben ik destijds lid en bestuurslid geworden van Deltawind. Eén van de redenen was om o.a. via onze coöperatie te integreren op ons eiland.  In de eerste gesprekken raakte ik direct geïnteresseerd in de aanpak van Deltawind. Gezamenlijk zoeken naar duurzame energie. Eerst alleen de windenergie en ook steeds meer andere duurzaamheidsprojecten. Steeds weer raak ik geïnspireerd in het uitbundige enthousiasme van onze leden. De mooie opkomsten bij zoveel diverse bijeenkomsten en de actieve inbreng van vele, vele leden. Het heeft mijn verwachtingen de afgelopen jaren vaak overtroffen. Ondertussen staat de gehele energietransitie in het middelpunt van de belangstelling in onze gehele samenleving en het is mooi om daar met behulp van de structuur en status van Deltawind een bijdrage aan te mogen leveren. Leuk om samen met de leden, de deelnemers van andere groepen en commissies binnen Deltawind en de medewerkers van Deltawind daarover mee te mogen denken. Mede daardoor heb ik vele aangename mensen en interessante zaken leren kennen op Goeree-Overflakkee. Mijn integratie voelt als geslaagd en ik voel mij dan ook inmiddels helemaal thuis hier. Met het leren kennen van en deelnemen in  Deltawind heb ik het nuttige en zeker ook het aangename mooi kunnen combineren.

  image
 • image

  SANDRA VAN PUTTEN-LOKKER

  Portefeuilles:

  Niet Uitvoerend Bestuur- Juridisch en PR, communicatie en leden

  “Als dochter van een agrariër heb ik altijd dicht bij de natuur gestaan. Des te meer realiseer ik me dat we als mensen rentmeesters zijn van deze mooie aarde en er zuinig op moeten zijn. Duurzaam energie opwekken en bewust omgaan met energie horen daarbij. En dat is precies waar Deltawind zich voor inzet.”
  Sandra woont samen met haar man in Dirksland. In het dagelijks leven is ze werkzaam als adviseur inkoop bij de gemeente Hoeksche Waard. “In deze functie probeer ik daar waar het mogelijk is  duurzaam, sociaal en lokaal inkopen te stimuleren bij mijn collega’s.” Als hobby’s heeft ze reizen, paardensport en fietsen.

  image
 • image

  KEES VAN WUYCKHUYSE

  Portefeuilles:

  Niet Uitvoerend Bestuur- Innovatie en Duurzaamheid

  Mijn focus is: ’de wereld een beetje beter achter willen laten dan ik hem aantrof bij mijn geboorte in 1963.’ Ik wil van Goeree Overflakkee een fijn en volhoudbaar eiland maken. Ik geloof in de zon als hernieuwbare bron. Zon in de vorm van wind, deze ontstaat immers door de invloed van de zon op onze aarde, en zon in vorm van warmte en stroom. Deltawind richt zich gelukkig ook steeds meer op de andere vormen van hernieuwbare energie en op een volhoudbare leefomgeving in het algemeen. Wij zijn een professionele partij die serieus wordt genomen en nemen daarom in de regio een volstrekt unieke positie in. Deltawind is van ons en wij kunnen zelf als leden en bestuur sturend zijn in veel processen, hier op Goeree Overflakkee en soms daarbuiten. Ik werk daar graag met mijn hart, ziel en zaligheid aan mee.

  image
 • image

  MAARTEN ZUURMOND

  Portefeuilles:

  Uitvoerend Bestuur- Financiën

  Het belang van een duurzame ontwikkeling is tijdens mijn studiejaren al duidelijk geworden voor me. Duurzame ontwikkeling is in mijn ogen dat energie uit hernieuwbare bronnen wordt gehaald. Goeree Overflakkee biedt met wind daarvoor goede mogelijkheden. Deltawind speelt daarin op lokaal niveau een mooie rol en ik wil me daar dan ook graag voor inzetten. Maarten is in zijn werkzame leven actief in een financiële functie in de zorgsector en heeft daarin verschillende rollen vervuld zoals manager, controller, adviseur, toezichthouder. In mei 2017 is Maarten gekozen als bestuurslid van Coöperatie Deltawind.

  image
 • image

  MONIQUE SWEEP

  Portefeuilles:

  Uitvoerend Bestuur- Dagelijkse leiding

  ”Duurzaamheid en coöperaties zijn de rode draad in mijn carrière. Bij Coöperatie Deltawind zijn beiden aanwezig. Ik mag al ruim 11 jaar leiding geven aan deze club van bevlogen mensen. Als coöperatie bevinden we ons in transitie nu de windparken op Goeree-Overflakkee bijna gerealiseerd zijn. De energietransitie staat nog maar aan het begin en wij vinden uit waar we de meeste impact hebben. Een maatschappelijke transitie waar onze coöperatie de komend 30 jaar mee bezig zal zijn. Ik hoop mensen te inspireren mee te doen.”

  image

TEAM DELTAWIND

Het team van Deltawind bestaat uit 10 medewerkers.

WORD OOK AMBASSADEUR

Stuur een mailtje met je
motivatie naar
info@deltawind.nl

up