image

COÖPERATIE DELTAWIND

info@deltawind.nl
T 0187 - 470 544

Postadres

Postbus 311
3240 AH Middelharnis

Bezoekadres

Boezemweg 13X
3255 MC Oude-Tonge

Deltawind is eigenaar van Zonnepark Ouddorp aan Zee, een zonneveld van bijna 3000 panelen.

Collectieve zonnedaken

Wat wil Deltawind hiermee?

Collectieve zonnedaken bieden iedereen de kans om zonne-energie op te wekken op het dak van een ander. We hebben Eneco geholpen om het eerste collectieve dak in Goedereede te realiseren. Op dit moment is er onduidelijkheid over de postcoderoos-regeling en daarmee over de financiële haalbaarheid van deze collectieve zonnedaken. Daarom hebben wij onze projecten op dit vlak tijdelijk stil gelegd tot er meer duidelijkheid is.

Wat doen we op dit moment?

We hebben voorbereidingen getroffen voor het Zonnebassin bij de Nollestee volgens de postcoderoos. Vanwege de ontwikkelingen rondom de elektriciteitsbelasting hebben we dit even stil gezet. Wanneer de belasting op elektriciteit omlaag gaat wordt de terugverdientijd voor de deelnemers langer, zeker voor dit project dat al relatief duur is. Maar we onderzoeken alternatieven, want we vinden dit project te leuk om het af te blazen.

Waar hebben we jou voor nodig?

Wil je op de hoogte gehouden worden over dit project? Meld u dan aan op zonnedaken@deltawind.nl. We brengen je dan op de hoogte wanneer zich een kans aandient.

ZONNEPARK OUDDORP AAN ZEE

Het Zonnepark Ouddorp aan Zee is er gekomen op initiatief van Recreatiepark De Klepperstee. Toen zij niet in staat bleek het te realiseren heeft Deltawind in 2011 het initiatief over genomen. De wens om ook een statement te maken met grootschalige zon heeft er toe geleid dat de leden hebben ingestemd met de financiering. De bouw gebeurde in opdracht en onder toezicht van Coöperatie Deltawind, die het park ook beheert. Dit zonnepark bestaat uit een kleine 3000 zonnepanelen, destijds het op twee na grootste park van Nederland. De energieopbrengsten van het park gaan voor het overgrote deel naar het naastgelegen recreatiepark. De rest wordt geleverd aan het elektriciteitsnet.

 

Lees verder
up